عدس یکی از محبوبترین و مورد استفادهترین حبوبات است. این ماده غذایی دارای مقادیر بالایی از پروتئین و در عین حال میزان کمی چربی است.
از دیگر خواص عدس میتوان به دارا بودن میزان زیادی اسید فولیک اشاره داشت. اسید فولیک برای افراد دچار به کم خونی بسیار مفید است. همچنین میتوان با استفاده از این ماده غذایی قند خون افرادی را که به بیماری دیابت دچار هستند را نیز کنترل کرد.
خوراک عدسی که دارای پایهی اصلی عدس در محتویات خود است را میتوان به عنوان وعدهای مغذی برای صبحانه نیز سرو کرد.
در دستور پخت آن به دلخواه میتوان از سیب زمینی یا مقداری گندم هم استفاده کرد.
اضافه کردن یکی از این دو مورد علاوه بر اینکه طعمی عالی به عدسی میدهد، باعث لعابدار شدن آن نیز میشود.
در ادامه با استفاده از مقادیر ذکر شده به اندازهی 4 نفر، روش پخت و نکات مورد توجه در تهیه عدسی را مورد مطالعه قرار میدهیم.
مواد لازم برای تهیه خوراک عدسی
- میزان ذکر شده برای 4 نفر کافی می باشد.
- عدس پاک شده: 2.5 لیوان
- پیاز: 1 عدد بزرگ
- سیب زمینی: 1 عدد بزرگ
- آب: 4 تا 5 لیوان
- آرد سفید: 1 قاشق غذاخوری (در صورت تمایل)
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان دلخواه
- رب گوجه فرنگی: در صورت تمایل 1 قاشق غذاخوری (میتوانید از گوجه نگینی شده هم استفاده کنید)
- گندم پوست کنده: 1 لیوان (در صورت تمایل)
- کره: 30 گرم (درصورت تمایل)
طرز تهیه خوراک عدسی
به مقدار گفته شده عدس را به خوبی پاک کرده، بشویید. در کاسهای آب ریخته و عدسها را به آن اضافه کرده و اجازه دهید در حدود 1 تا 2 ساعت خیس بخورد. (اگر تمایل به استفاده از گندم هم دارید در این مرحله آنها را به خوبی شسته و پاک کرده و در ظرف دیگری به مدت 2 تا 3 ساعت خیس کنید)
بعد از گذشت این زمان، عدس را آبکش کرده و کنار بگذارید.
پیاز را با توجه به اینکه در چه اندازهای دوست دارید، به صورت خلالی درشت و یا نگینی، ریز خرد کنید.
قابلمهای مناسب را روی حرارت قرار بدهید. به میزان کافی روغن درون آن ریخته و پیاز را به قابلمه اضافه کنید.
پیازها را به خوبی تفت دهید تا کاملا سبک و شیشهای شود.
مقداری مناسب از زردچوبه را به آن بیافزایید و تفت دادن را تا طلایی شدن محتویات داخل قابلمه ادامه دهید.
اگر تمایل به اضافه کردن رب گوجه فرنگی به خوراک عدسی خود دارید در این مرحله میتوانید 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید.
رب را به خوبی تفت دهید تا هم خوشرنگ شود و هم خامی آن از بین برود.
حال نوبت اضافه کردن عدسها به محتویات دورن قابلمه است. عدسها را با میزان گفته شده آب درون قابلمه بریزید. (اگر تمایل به استفاده از گندم دارید، در این مرحله گندمهای پوست کنده و خیس شده را نیز اضافه کنید.)
سیبزمینی را بشویید و پوست بکنید. به صورت نگینی خرد کنید. سپس آنها را نیز به قابلمه اضافه نمایید.
نمک، فلفل، و در صورت تمایل آویشن، پورد سیر و یا پودر پیاز را هم به میزان مناسب و دلخواه به عدسی اضافه کنید.
اجازه دهید تا آب درون قابلمه به دمای جوش برسد. سپس شعله را ملایم کرده، درب قابلمه را بگذارید. حالا لازم است تا محتویات درون ظرف در حدود 45 دقیقه تا 1 ساعت به خوبی بپزند.
در میانهی پخت برای اینکه عدسی لعاب بیشتری داشته باشد میتوانید آرد را با مقداری روغن تفت دهید تا به خوبی سرخ شده و بوی خامی آن گرفته شود. سپس به عدسی اضافه نمایید
در اواخر پخت نیز میتوانید در صورت تمایل مقداری کره به سایر مواد اضافه کنید.
خوراک عدسی شما حدودا بعد از گذشت 1 ساعت آماده است.
برای سرو آن نیز میتوانید پس از ریختن این خوراک عدسی خوشمزه در ظرف مناسب، با مقداری گلپر و پیاز داغ آن را تزئین نمایید.
این خوراک خوشطعم و پرخاصیت را به همراه نان سنگک تازه و آب لیمو ترش نوش جان کنید.
نکات:
- در صورت تمایل و برای لذیذتر شدن عدسی میتوانید از عصارهی گوشت یا قلم در طبخ آن استفاده کنید.
- اضافه کردن قارچ به خوراک عدسی هم میتواند در صورت تمایل انجام پذیرد و طعم و ظاهری بینظیر به آن بدهد. برای این منظور مقداری مناسب از قارچ را شسته و به صورت نگینی خرد کرده و در اواخر پخت (حدود 15 تا 20 دقیقهی آخر) به محتویات داخل قابلمه بیفزایید.
- میتوانید از ادویههایی مانند دارچین، زیره و یا زنجبیل نیز برای متعادلسازی طبع سرد عدس میتوانید در صورت تمایل استفاده نمایید.
در صورتی که زمان برای پختن خوراک عدسی ندارید می توانید از کنسرو عدسی گیلانی، محصولی با خواص و ویژگی های مطلوب استفاده کنید.لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله.
در محیط زیبای Upcote Farm در چلدنام، سال 2000، جشنواره های درختی، اگرچه به اندازه کافی خوش شانس بوده اید، جشنواره ی درختان به شمار می رود … این جشنواره را در سال 2008 هنگامی که روبن به عنوان سرفصل بود پیدا کردم اما حتی چند هفته قبل از جشنواره، طرفداران ما هنوز تصمیم گرفتند که بجنگند، و پسر خوشحالم که می کردم … در حال جشنواره کوچک 5000 ظرفیتی بودم اما به اندازه کافی نبودم 20 دقیقه ایستادمدر بارها و توالت ها. تعادل بین جو و قابلیت دسترسی دوم به هیچ وجه نیست. استراحت غذا همه دست برداشت شده است، همانند سیری های محلی / آبجو و آبجو، سازمان دهندگان واقعا آن را در سر داشتند، می توانید بگویید که آنها خودشان هستند، و همچنین بعضی ها اسامی بزرگ، آن را واقعا برای هر فن موسیقی نوع.
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ است. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
بدون دیدگاه